Ouderavond eerste communie: een geslaagde samenkomst

Ouderavond eerste communie: een geslaagde samenkomst

23 oktober 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdagavond 10 oktober verzamelden een twintigtal ouders van de gemeenschappen Sint-Rikier en Sint-Theresia zich in de Sint-Theresiakerk voor de ouderavond rond de eerste communie. Met deze goede opkomst konden de ouders kennismaken met het team dat de communiewerking vormgeeft en de kinderen zal begeleiden op hun weg naar dit belangrijke sacrament.

Pastoor Nikolaas sprak de aanwezigen toe en benadrukte hoe belangrijk het is om ook thuis het geloof door te geven. Hij gaf enkele eenvoudige tips mee: het maken van een kruisje, samen bidden, en aanwezig zijn op de activiteiten van de parochie. Dit alles draagt bij aan de geloofsopvoeding van de kinderen en helpt hen groeien in hun relatie met God.

De avond begon met een interactieve opdracht onder leiding van Aurélie, waarbij de ouders passende woorden moesten vormen die de communiewerking omschrijven. Daarna volgde een mooi verhaal over dankbaarheid bij de eerste communie, voorgelezen door Caroline. Daniël zorgde ervoor dat de presentatie vlekkeloos verliep, terwijl Helen en Ilza de aanwezigen verwelkomden met een hapje en een drankje tijdens de gezellige receptie achteraf. Vergeten we ook niet de voorbereiding door Jeannot en de verwelkoming en hulp van Brigitte.

Het werd een warme en inspirerende avond, waar niet alleen praktische zaken werden besproken, maar ook het hart van de communieviering werd aangeraakt: dankbaarheid en samen geloof delen.