VREDESWAKE in Langemark – ‘Zij aan zij OM VREDE

VREDESWAKE in Langemark – ‘Zij aan zij OM VREDE

2 oktober 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Heel hartelijk welkom op de vredeswake in de Sint-Pauluskerk in Langemark op zaterdag 5 oktober 2024 om 17 uur. Deze editie staat in het teken van 1 jaar oorlog in Israël-Palestina.

De oorlog in Gaza, die sinds 7 oktober 2023 al vele tienduizenden slachtoffers maakte, vervult ons met afschuw. Nog steeds kijkt de wereld lijdzaam toe hoe een genocide zich voltrekt. Het meest cynische wellicht is dat de Israëlische regering op dit ogenblik korte ‘humanitaire pauzes’ toestaat om poliovaccins te laten toedienen bij dezelfde kinderen die daarna weer gebombardeerd zullen worden. Gaza alleen al telt ondertussen meer dan 16.000 gedode kinderen, los van degenen die nog onder het puin liggen en de talloze gewonden. We zien geen einde aan de spiraal van geweld die veelal onschuldige mensen en hun land vernietigt. We vragen ons vertwijfeld af wat we meer kunnen doen dan machteloos toekijken.

Wakker voor vrede nodigt je uit naar Langemark om frustratie en twijfel, vragen en onmacht met elkaar te delen. We luisteren naar deskundigen, naar getuigen op het terrein, naar gedreven vredesactivisten. We brengen eer aan de slachtoffers en noemen hun namen. We spreken ons engagement uit om nooit de weg van het geweld te kiezen, maar om te blijven investeren in dialoog en verbinding – zij aan zij OM VREDE.

Meer info: Facebook