Samana Vuurtoren nodigt uit…

Samana Vuurtoren nodigt uit…

25 september 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Eucharistieviering met ziekenzalving, i.s.m. Samana, op zondag 6 oktober om 9.30 u. in de St.-Antoniuskerk.

Op de tweede zondag van oktober vraagt Samana, vereniging van én voor mensen met zorgnood, traditiegetrouw extra aandacht voor mensen met een chronische ziekte en lichamelijke beperking. In Samana geloven we in en bouwen we aan een warme samenleving: een inclusieve gemeenschap, waar mensen zorgen voor elkaar. Voor een zorgvriendelijk beleid is ook jouw gemeente een belangrijke troef. Maak jouw stem krachtig tijdens de verkiezingen en kies voor een beleid dat solidariteit en welzijn centraal stelt. Zo bouwen we samen aan een samenleving waarin iedereen de aandacht en ondersteuning krijgt die hij of zij verdient.

Dit jaar, op 13 oktober zetten we het thema ‘Samana stemt met zorg, laat ook jouw stem horen!’, hopelijk om in de praktijk en kozen wij daarom om in onze parochie de gemeenschappelijke ziekenzalving uitzonderlijk een weekje vroeger te organiseren, d.w.z. op zondag 6 oktober!

Aan deze eucharistieviering neemt de zieke samen met zijn familie en de ganse gemeenschap deel, in een sfeer van geloof, rust en christelijke blijdschap. Het sacrament is een gebaar van de Kerk en een gebaar van de hele gemeenschap, die aanwezig is om te bidden en te bemoedigen. Door deze zalving, krijgt een zieke persoon en ook zijn familie weer kracht om het leven met hernieuwde moed aan te vatten, gedragen door de bredere geloofsgemeenschap.

Het wordt ook (weer) eens de gelegenheid om Samana, de lokale werking en het groepje vrijwillige huisbezoekers aan jullie voor te stellen alsook het jaarlijkse ontmoetingsmoment aan te kondigen. Graag komen we je afhalen indien de verplaatsing naar de kerk een probleem is voor jou! Ook op 13 oktober mag je op ons rekenen om je naar het stembureau te voeren. Wil je eerder een individuele ziekenzalving of zomaar een huisbezoekje of wens je aan te sluiten bij onze groep vrijwilligers neem zeker contact op met Danielle (0473/318767), Dirk (059/320263), Lieve (0475/306046), Noëlla (0485/047490) of Rita (0485/376102).