Daguitstap OKRA Bredene

Daguitstap OKRA Bredene

9 oktober 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Dinsdagmorgen 17 september om 6 u.… wat een drukte aan De Caproen. 41 mensen stappen in de bus van Reizen Lauwers voor de daguitstap naar Stellendam en Hoek van Holland. Aangekomen in Hoek van Holland werden we getrakteerd op een tas koffie en een bolus bij ‘De Jongens‘, een gezellig ingericht restaurant. Na deze welgekomen koffie reden we richting museum ‘RockArt‘.

In 1994 werden de eerste stappen gezet met de oprichting ‘Stichting Rock en Art of Fame Holland‘, wat na tien jaar resulteert in de opening van het museum. Hier werden we ondergedompeld in een unieke collectie met vele duizenden items van klein tot zeer groot. De plaatselijke enthousiaste gidsen namen ons mee naar de Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden. De geschiedenis van de zeezender ‘Radio Veronica‘ kwam uitgebreid aan bod in de vorm van beeldmateriaal en boeiende verhalen. Wat een prachtige verzameling… Een schatkamer van sweet memories en mooie soms aangrijpende verhalen van Jaap Schut. Kortom… een museum die zo veel historie kent en die met heel veel passie omringd wordt opdat het bewaard kan blijven.

Na meer dan twee uur museumbezoek reden we terug naar ‘De Jongens’ waar een 3-gangen menu ons opwachtte. Lekker en veel… Na de maaltijd reden we richting Stellendam – een mooie route trouwens – voor een bezoek aan ‘A Seal‘, een zeehondenkliniek. De gids stond ons reeds op te wachten om vervolgens met veel liefde en passie te vertellen over de zeehondjes. Hij vertelde hoe ze de zeehonden verzorgen, vooraleer ze terug naar hun natuurlijke habitat gebracht worden. Eén van de verhalen was dat kleine zeehondjes op de zeebanken soms hun moeder verliezen. Als ze gevonden worden, worden ze naar A Seal gebracht waar ze verzorgd worden tot ze sterk genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen. Ook zieke en verzwakte zeehonden worden er binnen gebracht. Dit bezoek was leerzaam en we hebben eveneens de passie en liefde ervaren van de verzorgenden waarmee ze die zeehondjes omringen.

Rond 17 u. reden we terug richting Bredene. We houden er mooie herinneringen aan over…. en tot volgend jaar voor een nieuwe daguitstap. Daar kijken we met z’n allen naar uit! 
(Lucretia Wastiels)