Dag van de chronisch zieke i.s.m. Samana Bredene

Dag van de chronisch zieke i.s.m. Samana Bredene

23 oktober 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Deze dag met als thema ‘Samana stemt met Zorg, laat ook jouw stem horen’, begon met de eucharistieviering in de St.-Rikierskerk, voorgegaan door priester Nikolaas en ons bestuurslid diaken Ronny. Vrijwilligers van de afdeling waren de lectoren van dienst. De teksten riepen op om uit je comfortzone te stappen en je in te zetten voor zieken, mindervaliden, eenzamen. Na de geloofsbelijdenis was er gelegenheid voor de ziekenzalving, met een kaartje kon men aangeven of men dat wenste en dat zorgde voor een vlot verloop.

Om 12 u. was er receptie in de Cappelrie met een welkomstwoord van onze voorzitter Dirk. Reeds voor de 40e keer viert onze afdeling de dag van de chronisch zieke mens. Zo worden zieken, mindervaliden en hun mantelzorgers in de kijker gezet. Samana biedt een helpende hand om de levenskwaliteit van deze groepen te verbeteren. Ziekenzorg – zoals Samana voorheen noemde – bestaat reeds meer dan 70 jaar en wordt gedragen door ongeveer 25 000 vrijwilligers.

Vooraleer aan tafel te gaan kwam ons lid Maria Louise Meesschaert naar voren om een deugddoende tekst voor te lezen die voor alle aanwezigen van toepassing is, hou de moed erin! Bedankt Marie-Louise. Om 13 u. gingen we samen aan tafel. Een lekker menu werd opgediend aan de 85 aanwezigen, en om 15 u. was er koffie en gebak. Om 16 u. was er het optreden van ‘De Alfredo’s’, met humor en liedjes uit de tijd van toen. Het was lachen en genieten.

Aan alles komt een eind, ook aan deze dag en rond 18 u. bedankte onze voorzitter de leden voor hun aanwezigheid en de vrijwilligers voor hun inzet. Dirk gaf ook nog een woordje uitleg over de komende activiteiten. Aan allen wel thuis! 
(Rita Vanhaelst)