TE DEUM in de Visserskapel van Bredene

TE DEUM in de Visserskapel van Bredene

4 september 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op onze nationale feestdag van 21 juli, een stralende zomerdag in de voormiddag, vond in de Visserskapel van Bredene het jaarlijkse Te Deum plaats. De plechtigheid, die bekend staat om haar serene sfeer en waar zoals steeds gemeenteraadsleden, schepenen, verantwoordelijken van de politie en het leger en oud-strijders aanwezig waren, trok dit jaar ruim 100 aanwezigen.

Het Bredens accordeonensemble Accordimare zorgde voor een muzikale omlijsting van de viering. Hun ingetogen, maar rijke klanken gaven de dienst een extra dimensie en raakten de harten van alle aanwezigen. Ook pastoor Nikolaas bracht zijn gitaar mee en zong zo een koningspsalm uit de bijbel. Onze lectoren Gilbert en Liliane lazen enkele gedichten en voorbeden voor. Het geheel van de plechtigheid werd door de aanwezigen dan ook ten zeerste gewaardeerd.

Waarnemend burgemeester Alain Lynneel, die tijdelijk de taken van de burgemeester overnam wegens diens vakantie, sprak enkele warme woorden tot de aanwezigen. Hij benadrukte de waarde van saamhorigheid en traditie in de gemeente Bredene, en bedankte iedereen die bijdroeg aan de organisatie van deze bijzondere dag.

Na afloop van het Te Deum trok men naar het Staf Versluyscentrum, waar een receptie werd gehouden. Hier werden de aanwezigen verrast door een optreden van het Bachensemble, dat zorgde voor een stijlvolle en klassieke sfeer. De melodieën die ze brachten, klonken harmonieus door de ruimte en gaven de receptie een feestelijk karakter.

De combinatie van het prachtige weer, de sfeervolle Visserskapel, de ontroerende muziek en de mooie plechtigheid maakten dit Te Deum tot een plechtige gebeurtenis. Het is duidelijk dat deze traditie nog steeds leeft in de harten van de Bredense gemeenschap, en we zien elkaar volgend jaar terug.
(priester Nikolaas)