Chiro Sas op bivak in Lokeren

Chiro Sas op bivak in Lokeren

18 september 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ook dit jaar ging Chiro Sas Bredene op kamp, dit keer naar Lokeren. We hadden natuurlijk weer veel plezier, de leiding… maar voornamelijk de kinderen.

Onze kampplaats was dicht bij het Verloren Bos, een prachtig natuurdomein met ook heel wat dieren die we konden bezichtigen. Zo waren er bijvoorbeeld pauwen, struisvogels en herten. Het domein zelf was van de parochie in Lokeren en was een oude school die is omgedoopt tot een kampplaats voor jeugdbewegingen!

Op onze planning stonden weer tal van leuke activiteiten. Zo gingen we zwemmen in het zwembad van Puyenbroeck. Daar konden de kinderen zich uitleven en veel waterpret beleven. Om bij dit zwembad te geraken moesten we eerst een tocht maken van meer dan 10 kilometer, maar de kinderen deden dit zonder problemen omdat ze zo hard uitkeken naar het zwembad!

We mochten ook zeker niet klagen van het weer. Zo konden we zelfs zo goed als altijd buiten eten. De kookploeg voorzag ons altijd goed van eten en telkens was dit meer dan in orde. De kinderen aten telkens hun buikje rond.

De oudste groep ging op tweedaagse naar Gent. Iemand van onze leidingsploeg zit daar op kot en dus konden ze daar overnachten. De tweedaagse is elke zomer een schitterende ervaring voor zowel de kinderen als de leiding. Ook dit jaar was dit weer het geval. Ze praten er nu zelfs nog over!

Voor de rest stonden er klassieke activiteiten op de planning die de kinderen heel leuk vinden. Zo deden we in de buurt een ruiltocht en kwamen de kinderen terug met zakken vol snoep! Aan het mooie weer hadden we waterspelletjes en vuile spelletjes gekoppeld, dit vonden de kinderen fantastisch! 

In het bos dat op 5 minuten wandelen was, hebben we een nachtspel gespeeld. Voor de jongste kinderen was dit wat spannend, maar ze vonden het zeker ook heel leuk.

De laatste avond was er een barbecue voorzien en daarna was er het jaarlijkse vrij podium. De kinderen hadden per groep een act voorbereid die ze dan opvoerden voor de rest van de hele groep. Dit was dan ook een traditie om het kamp af te sluiten in een gezellige sfeer. Het was weer een topeditie!

Wij kijken nu alvast uit naar onze startdag op 22 september!