Onze jeugdbewegingen trekken deze zomer op kamp

Onze jeugdbewegingen trekken deze zomer op kamp

31 juli 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

CHIRO SAS OP KAMP

Dit jaar trekken we richting Lokeren. Onze kampplaats heet ‘De Raap’, een onderdeel van het jeugdpark Hoogland. De leiding vertrekt op 1 augustus om alles klaar te maken zodat de kinderen op 3 augustus een schitterende start van een onvergetelijk kamp hebben. Het thema dit jaar is: ‘de feestdagen zijn vermist!’

We hebben allerlei leuke activiteiten gepland om het zo aangenaam mogelijk te maken voor jong en oud. Zo gaan we met de oudste groep op tweedaagse. De leider van de groep heeft een leuke route uitgestippeld. Op die tweedaagse wordt er altijd heel veel gezongen en gelachen. Eens de grootsten terug zijn op de kampplaats, kunnen ze niet zwijgen over hun belevenissen. We hopen dit jaar weer op zo’n belevenis. Voor de jongste kinderen staan natuurlijk ook tal van leuke activiteiten gepland. We gaan zwemmen in een fantastisch zwembad. Verder ook nog heel wat klassieke spelletjes maar ook creatieve spelen die de leiding speciaal voor de kinderen heeft uitgewerkt. We kijken er alvast naar uit om ook dit jaar de kinderen een leuke week te bezorgen die ze zich nog lang zullen herinneren.
(leider Matteo)

CHIRO NELLE VUURTORENWIJK OP BIVAK TE EIGENBILZEN

De leiding van Chiro Nelle is reeds druk bezig om alles voor het komende zomberbivak voor te bereiden. In april was er reeds een verkenningsweekend te Eigenbilzen. Programma’s, draaiboeken en kampboekje zijn reeds gemaakt en de huisbezoeken en het werk aan de decors voor het bivakthema, ‘De Koning van Katoren’, zijn volop bezig.

In Limburg kamperen wij dit jaar in het Moorshof, een prachtig en groot kamphuis aan het Albertkanaal, met veel natuur en een zeer grote speelweide. Intussen is ook de kookploeg druk bezig om menu’s en aankopen voor te bereiden. Iedere week is er nog een leidingskring om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Het belooft weer een schitterend bivak te worden van 10 tot 20 augustus te Eigenbilzen. We kijken er reeds naar uit.
(pastoor Dirk)

Leidingsploeg Chiro Nelle op bivakverkenning